FAQ

Wat is energietherapie oftewel energy medicine?

Dit citaat is een beknopte definitie: “Conventionele geneeskunde richt zich in de basis op de biochemie van cellen, weefsel en organen.

Energietherapie richt zich in de basis op de energievelden van het lichaam die de groei en het herstel van cellen, weefsel en organen organiseren en controleren. Het veranderen van verstoorde energiepatronen is misschien wel de meest efficiënte, minst ingrijpende manier om de vitaliteit van organen, cellen en psyche te verbeteren.” – David Feinstein, Ph.D.

Data uit verschillende onderzoeken laat zien dat energietherapie het autonome zenuwstelsel in evenwicht brengt, het lichaam ontgift, ontstekingen vermindert, de bloedsomloop verhoogt en trauma op cellulair niveau opheft.

De resonantiefrequentie die door het Harmonic Egg® wordt gebruikt, heeft het vermogen om de vibratie van je lichaam en eventuele onbalans te detecteren. Die onbalans wordt geharmoniseerd met precies de tegenovergestelde frequentie.

Wat maakt het Harmonic Egg® een effectievere methode voor het toedienen van energietherapie dan andere systemen?

 • Het Harmonic Egg® is ontworpen als een heilige geometrische kamer die gebruik maakt van geluids- en lichttherapie met een resonantiefrequentie om geblokkeerde energie te verplaatsen en/of om te leiden.
 • Het is gemaakt van natuurlijk hout om de resonantie in de kamer te verbeteren.
 • Er is geen giswerk voor de therapeut en de emotionele en fysieke toestand van de therapeut heeft geen invloed op de resultaten.
 • De Harmonic Egg® is niet software-gestuurd en bevat geen bluetooth of draadloze technologieën. Het Harmonic Egg® is volledig natuurlijk en veilig.

Wat kan een cliënt verwachten van sessies in het Harmonic Egg®?

Cliënten zien misschien verbetering met een enkele sessie in de Harmonic Egg®, maar vaker zijn 3-10 sessies nodig, afhankelijk van de doelen van de cliënt.

Dit komt omdat de meeste ziekten en klachten stress gerelateerd zijn. De eerste sessie wordt gebruikt om het autonome zenuwstelsel te harmoniseren. Dat is de kick-start van het zelf-helend vermogen. De eigenlijke heling begint daarna. En omdat de stressoren van het leven nooit echt verdwijnen is het goed om regelmatig terug te komen om je systeem weer in harmonie te brengen. 

Onze cliënten zeggen dat ze genezing op vele niveaus ervaren – emotioneel, fysiek en spiritueel. Cliënten vinden het vaak een bewustzijnsverhogende ervaring die het creatieve denken vergroot en hen helpt te genezen van trauma’s uit het verleden en beperkende gedachten.

Regelmatig horen we van onze cliënten dat elke sessie anders is. 

Mensen die wel eens een ayahuasca ceremonie hebben meegemaakt vertellen regelmatig dat het Harmonic Egg® hierop lijkt maar dan zacht en mild. 

Vaak komen er geuren vrij uit het lichaam, wat wijst op een ontgifting van het systeem.

Kun je het belang uitleggen van de muziek die in de Harmonic Egg® wordt gebruikt?

Het is al lang bekend dat muziek therapeutische eigenschappen heeft. In verschillende oude wijsheid-tradities werd en wordt muziek gebruikt om te helen.

Veel onderzoekers, waaronder Kay Gardner, auteur van The Inner Landscape, hebben het volgende vastgesteld:

 • Piano kan gebruikt worden om het zenuwstelsel in balans te brengen.
 • Drummen kan het immuunsysteem versterken en is zeer effectief voor Parkinson, MS, verwerken van emotioneel trauma, stress en pijn vermindering etc.
 • Fluit kan worden gebruikt voor woedeproblemen, jicht, ischias, slapeloosheid en depressie.
 • Bellen kunnen het hartchakra in balans brengen. Bells kunnen ook worden gebruikt voor hoge bloeddruk, astma, apneu, hart- en longproblemen, borstkanker, allergieën, angst voor intimiteit, lage vitale energie, bijniervermoeidheid en het her-balanceren en gronden van je energiesentra.
 • Harp kan worden gebruikt bij depressie, pijn- en stressbestrijding, kalmeren van het zenuwstelsel en het verlichten van symptomen van ADD/ ADHD.
 • Viool kan o.a. worden gebruikt voor tumoren en brengt het hart en kroon-chakra in balans.
 • Natuurgeluiden kunnen helpen bij het verminderen van stresshormonen, ondersteunen bij DNA herstel.

  Een deel van de muziek die in de Harmonic Egg® wordt gebruikt, is exclusief gemaakt en geproduceerd voor gebruik in dit apparaat.

  Voor meer informatie over het verhaal van Gail en voor aanvullende details over de innerlijke werking van het Harmonic Egg®, lees Gails boek “Unlocking the Ancient Secrets to Healing”.

Wat is het verschil of de overeenkomst tussen de Harmonic Egg® en een flotatietank?

Er is een kleine overeenkomst in die zin dat het beide ervaringen in een afgesloten ruimte zijn die indrukwekkend zijn, maar dat is alles.

De floatingtanks gebruiken water en worden niet na elke klant schoongemaakt. Ze worden gefilterd en bevatten wel veel zout; ze zijn echter niet ontdaan van de TRILLING van de gifstoffen in het water.

We weten uit het werk van Dr. Emoto met water dat water trillingen van gifstoffen in zich opneemt. Als je bijvoorbeeld de zware metalen eruit filtert, houdt het water nog steeds de vibratie van de metalen in het water vast. Om de trillingen van de gifstoffen in het water na elke klant te reinigen, zou een speciaal proces moeten worden gevolgd en ik weet niet dat dit wordt gedaan door de eigenaren van de floatingtanks.

Het Harmonic Egg® is gemaakt van hout en bevat geen energie of energetische informatie, zoals water. De geometrische vorm van het ei geeft het de mogelijkheid om energetisch “zelfreinigend” te zijn. Er zijn geen hoeken van 90 graden waar energie zich kan verzamelen. Na elke sessie wordt het ei door ons gereinigd met muziek, kleur, geur en bewuste intentie. 

Er is veel informatie van Victor Schauberger over de bijzondere eigenschappen van de eivorm, en trillingen. Het ei is de krachtigste vorm in het heelal.